Mænds sundhed

Det halter med mænds sundhed på flere parametre, så i Silkeborg Kommune og hos Idræt om Dagen vil vi gerne have fokus på mænds sundhed.

Logo med mand og teksten Forum for Mænds Sundhed

 

Silkeborg Kommune er partner i Forum for Mænds Sundhed, som er et partnerskab, der vil styrke mænds fysiske og mentale sundhed gennem systematiske og målrettede indsatser. Dette kan gøres mere effektiv gennem samarbejde i partnerskaber med et øget fokus på mænds sundhed og trivsel.

Her kan du læse mere om Mænds Sundhed og nogle af de målrettede tilbud for dig som mand i Silkeborg Kommune.

Tilbud særligt rettet mod mænd

Det kan være svært for mange mænd at dele sine tanker og følelser, når livet gør ondt, f.eks. hvis du er blevet skilt, fyret eller blevet ramt af stress. Kom Videre Mand er et gratis tilbud, hvor du kan få hjælp med at komme videre igennem et fællesskab af andre mænd, som står i samme eller en lignende situation.

På forløbet vil du indgå i en gruppe på 8 mand, som mødes en gang om ugen i 8 uger. Hver uge har møderne konkrete emner, som er udviklet af mænd til mænd, for at give værktøjer til at komme videre. 

På forløbet kan du blandt andet:

  • Få et nyt fællesskab med folk som dig en gang om ugen
  • Finde fokus og holde fast i det
  • Få overblik og finde nye muligheder
  • Få ny energi til at komme videre

Læs mere om tilbuddet på komvideremand.dk

Mænds Mødested er et fællesskab, hvor alle mænd, uanset alder, baggrund eller evner kan mødes og lave forskellige aktiviteter sammen og få en god snak over en kop kaffe.

Aktiviteterne bliver bestemt og planlagt af de mænd, der kommer. Aktiviteterne kan f.eks. være motion, madlavning, håndværk, natur eller spil, som skak, pool kort osv. Som nyt medlem i et Mænds Mødested, får du medindflydelse i, hvilke aktiviteter, der skal være. 

I Silkeborg Kommune er der mænds mødesteder i Kjellerup og Silkeborg.

Læs mere om Mænds mødesteder i Kjellerup

Læs mere om Mænds Mødesteder i Silkeborg

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Mænds Mødesteder på mmdanmark.dk

Mænds Mødesteder har også spurgt mændene om, hvad de får ud af at være en del af Mænds Mødesteder.

Læs om mændenes udbytte af at deltage i Mænds Mødesteder her

Sundhedshuset i Silkeborg tilbyder Naturkræfter, som er et 3 måneders udendørs træningsforløb i skoven, hvor størstedelen af træningen opnås gennem skovarbejde.

I samarbejde med Naturstyrelsen vil træningen bestå af nedklipning af invasive arter, kløvning og stabling af brænde, vedligehold af naturområder m.m.

Målet er, at du genvinder dine kræfter, så du kan vende tilbage til dagligdagen, som du kender den. Træningen bliver tilrettelagt og tilpasset i samarbejde med en fysioterapeut, der er til stede hver mødegang.

Læs mere om tilbuddet på sundhedshusets hjemmeside