Mænds sundhed

Det halter med mænds sundhed på flere parametre, så i Silkeborg Kommune og hos Idræt om Dagen vil vi gerne have fokus på mænds sundhed.

 

Silkeborg Kommune er partner i Forum for Mænds Sundhed, som er et partnerskab, der vil styrke mænds fysiske og mentale sundhed gennem systematiske og målrettede indsatser. Dette kan gøres mere effektiv gennem samarbejde i partnerskaber med et øget fokus på mænds sundhed og trivsel.

Her kan du læse mere om Mænds Sundhed og nogle af de målrettede tilbud for dig som mand i Silkeborg Kommune.

Tilbud særligt rettet mod mænd

Det kan være svært for mange mænd at dele sine tanker og følelser, når livet gør ondt, f.eks. hvis du er blevet skilt, fyret eller blevet ramt af stress. Kom Videre Mand er et gratis tilbud, hvor du kan få hjælp med at komme videre igennem et fællesskab af andre mænd, som står i samme eller en lignende situation.

På forløbet vil du indgå i en gruppe på 8 mand, som mødes en gang om ugen i 8 uger. Hver uge har møderne konkrete emner, som er udviklet af mænd til mænd, for at give værktøjer til at komme videre. 

På forløbet kan du blandt andet:

  • Få et nyt fællesskab med folk som dig en gang om ugen
  • Finde fokus og holde fast i det
  • Få overblik og finde nye muligheder
  • Få ny energi til at komme videre

Læs mere om tilbuddet på komvideremand.dk

Mænds Mødested er et fællesskab, hvor alle mænd, uanset alder, baggrund eller evner kan mødes og lave forskellige aktiviteter sammen og få en god snak over en kop kaffe.

Aktiviteterne bliver bestemt og planlagt af de mænd, der kommer. Aktiviteterne kan f.eks. være motion, madlavning, håndværk, natur eller spil, som skak, pool kort osv. Som nyt medlem i et Mænds Mødested, får du medindflydelse i, hvilke aktiviteter, der skal være. 

I Silkeborg Kommune er der mænds mødesteder i Kjellerup og Silkeborg.

Læs mere om Mænds mødesteder i Kjellerup

Læs mere om Mænds Mødesteder i Silkeborg

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om Mænds Mødesteder på mmdanmark.dk

Mænds Mødesteder har også spurgt mændene om, hvad de får ud af at være en del af Mænds Mødesteder.

Læs om mændenes udbytte af at deltage i Mænds Mødesteder her

Uge 24 er den internationale Mens Health Week også kaldet Mænds Sundhedsuge
Det markeres med arrangementer i Silkeborg Kommune, hvor der er fokus på mænds sundhed i fællesskaber og i naturen.
 
🌿 Programmet for Mænds Sundhedsuge i Silkeborg Kommune 🌿
 
👉 𝐈 𝐟𝐨𝐫𝐭𝐢𝐝𝐞𝐧𝐬 𝐟𝐨𝐝𝐬𝐩𝐨𝐫 - 𝐠𝐮𝐢𝐝𝐞𝐭 𝐠𝐚̊𝐭𝐮𝐫 𝐟𝐨𝐫 𝐦æ𝐧𝐝 𝐭𝐨𝐫𝐬𝐝𝐚𝐠 𝐝. 𝟖. 𝐣𝐮𝐧𝐢 𝐤𝐥. 𝟏𝟑.𝟑𝟎 𝐢 𝐕𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐬𝐤𝐨𝐯𝐞𝐧. 
Med fokus på kulturhistorisk formidling suppleret med en kobling til mænds sundhed og sundhedsvæsnet. Et samarbejde mellem Danmarks Outdoor Hovedstad, Sundhedshuset, Mænds Mødesteder, Silkeborg Museum og Naturstyrelsen.

- se mere her Traveturuge23

 
👉 𝐈 𝐟𝐨𝐫𝐭𝐢𝐝𝐞𝐧𝐬 𝐟𝐨𝐝𝐬𝐩𝐨𝐫 - 𝐠𝐮𝐢𝐝𝐞𝐭 𝐠𝐚̊𝐭𝐮𝐫 (𝐟𝐨𝐫 𝐚𝐥𝐥𝐞 - 𝐛𝐚̊𝐝𝐞 𝐤𝐯𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐨𝐠 𝐝𝐞𝐫𝐞𝐬 𝐦æ𝐧𝐝) 𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚𝐠 𝐝. 𝟏𝟐. 𝐣𝐮𝐧𝐢 𝐤𝐥. 𝟏𝟕.𝟎𝟎 𝐢 𝐕𝐞𝐬𝐭𝐞𝐫𝐬𝐤𝐨𝐯𝐞𝐧.
Der er fokus på kulturhistorisk formidling suppleret med en kobling til mænds sundhed og sundhedsvæsnet. Et samarbejde mellem Danmarks Outdoor Hovedstad, Sundhedshuset, Silkeborg Museum og Naturstyrelsen.
- se mere her Traveturuge24

 

👉 𝐊𝐨𝐦 𝐔𝐝, 𝐦𝐚𝐧𝐝! – 𝐦𝐨𝐭𝐢𝐨𝐧𝐬𝐭𝐢𝐥𝐛𝐮𝐝 𝐟𝐨𝐫 𝐦æ𝐧𝐝 𝐡𝐨𝐬 𝐈𝐝𝐫æ𝐭 𝐨𝐦 𝐃𝐚𝐠𝐞𝐧 𝐭𝐢𝐫𝐬𝐝𝐚𝐠 𝐝. 𝟏𝟑. 𝐣𝐮𝐧𝐢 𝐤𝐥. 𝟏𝟑.𝟑𝟎-𝟏𝟒.𝟑𝟎 𝐯. 𝐒𝐢𝐥𝐤𝐞𝐛𝐨𝐫𝐠 𝐓𝐫𝐚𝐢𝐥𝐜𝐞𝐧𝐭𝐞𝐫.

- se mere her Kom ud mand

 
👉 𝐊𝐨𝐦 𝐯𝐢𝐝𝐞𝐫𝐞, 𝐦𝐚𝐧𝐝! – 𝐨𝐩𝐬𝐭𝐚𝐫𝐭 𝐚𝐟 𝐧𝐲𝐭 𝐡𝐨𝐥𝐝 𝐟𝐫𝐞𝐝𝐚𝐠 𝐝. 𝟏𝟔. 𝐣𝐮𝐧𝐢 𝐤𝐥. 𝟏𝟎.𝟎𝟎-𝟏𝟐.𝟑𝟎 𝐢 𝐮𝐠𝐞 𝟐𝟒 𝐯𝐞𝐝 𝐒𝐞𝐥𝐯𝐡𝐣æ𝐥𝐩 𝐒𝐢𝐥𝐤𝐞𝐛𝐨𝐫𝐠.

- se mere her Kom videre mand udendrs s23

 

Ved de 3 første aktiviteter kan du bare møde op - sidstnævnte skal du kontakt Selvhjælp Silkeborg inden på T: 20920868 eller info@selvhjaelpsilkeborg.dk
Vil du vide mere, så kontakt Kaspar på mail KasparGinnerup.Knudsen@silkeborg.dk 

Sundhedshuset i Silkeborg tilbyder Naturkræfter, som er et 3 måneders udendørs træningsforløb i skoven, hvor størstedelen af træningen opnås gennem skovarbejde.

I samarbejde med Naturstyrelsen vil træningen bestå af nedklipning af invasive arter, kløvning og stabling af brænde, vedligehold af naturområder m.m.

Målet er, at du genvinder dine kræfter, så du kan vende tilbage til dagligdagen, som du kender den. Træningen bliver tilrettelagt og tilpasset i samarbejde med en fysioterapeut, der er til stede hver mødegang.

Læs mere om tilbuddet på sundhedshusets hjemmeside